Chocoladetaart met meringue
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladetaart met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte feesttaart, ideaal voor kerst.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Bak het deeg gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de room. Doe de chocolade met de boter in een kom. Giet er de warme room over, laat 5 minuten staan en roer tot het een homogene crème is geworden.

  3. 3

    Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Klop de suiker in drie porties door de eiwitten, tot de meringue mooi begint te blinken.

  5. 5

    Schep de meringue op de ganachevulling. Zet de taart even onder een goed voorverwarmde grill of kleur de meringue met een keukenbrandertje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Bak het deeg gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de room. Doe de chocolade met de boter in een kom. Giet er de warme room over, laat 5 minuten staan en roer tot het een homogene crème is geworden.

  3. 3

    Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Klop de suiker in drie porties door de eiwitten, tot de meringue mooi begint te blinken.

  5. 5

    Schep de meringue op de ganachevulling. Zet de taart even onder een goed voorverwarmde grill of kleur de meringue met een keukenbrandertje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.