Chocoladetaart met meringue
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Bak het deeg gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
2
Verwarm de room. Doe de chocolade met de boter in een kom. Giet er de warme room over, laat 5 minuten staan en roer tot het een homogene crème is geworden.
-
3
Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem. Laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Klop de suiker in drie porties door de eiwitten, tot de meringue mooi begint te blinken.
-
5
Schep de meringue op de ganachevulling. Zet de taart even onder een goed voorverwarmde grill of kleur de meringue met een keukenbrandertje. Serveer meteen.