Recept

Feestelijke chocoladetaart met zoute karamel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Chocolade met zoute karamel: een topcombinatie! Werk de taart eventueel nog af met extra chocoladeschilfers en poedergoud.

bereiding
 1. 1

  Maak het zanddeeg. Maak de boter zacht in een mengkom. Meng er de suiker en het ei onder. Meng er dan de bloem onder en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige taartvorm van 36 bij 13 cm in met boter en bestuif ‘m met bloem. Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk het goed aan. Leg er bakpapier en bakbonen of -parels op en bak de deegbodem zo’n 15 à 20 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Laat de bodem afkoelen.

 3. 3

  Maak de karamel. Doe de kristalsuiker samen met 100 milliliter water in een steelpannetje. Zet het pannetje op het vuur en wacht tot er kleine lichtbruine belletjes verschijnen. Warm intussen de room op.

 4. 4

  Roer de karamel door met een garde als de belletjes verschijnen. Meng er – voorzichtig! – de warme room en het zeezout onder tot je een mooie karamel hebt. Giet de karamel op de deegbodem. Laat de karamel 1 uur opstijven in de koelkast.

 5. 5

  Maak de chocoladevulling. Smelt de chocolade met de room en giet het mengsel over de taartvorm. Laat de taart opnieuw 1 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijke chocoladetaart met zoute karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!