Recept

Chocolade cupcakes à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke cupcakes, straks het pronkstuk van je feestmenu.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter romig met de suiker tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg er één voor één de eieren aan toe en klop verder luchtig.

  2. 2

    Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de mengkom en spatel door de botercrème.

  3. 3

    Leg 15 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag (tip: dat lukt erg goed met een ijsschep). Zet 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Klop de room stijf met de poedersuiker. Doe in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit flinke dotten slagroom op de cupcakes.

  5. 5

    Prik de Oreokoekjes en de chocoladesnoepjes op een tandenstoker en steek er één van elk in de cupcakes. Werk ze verder af met de popcorn, amandelschilfers, karamelsaus en geraspte chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade cupcakes à la Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!