Pudding à la Ilse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pudding à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mandarijn en oranjebloesemwater geven deze pudding een verfijnde smaak. Extra lekker met een bolletje ijs!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de eieren. Voeg melk, citroensap, mandarijnsap, bloem, bakpoeder, geraspte mandarijnschil en oranjebloesemwater toe. Meng tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in met boter en giet er het beslag in. Zet de schaal vervolgens in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond, zorg ervoor dat het water niet in de ovenschaal kan belanden. Bak 55 minuten à 1 uur au bain-marie in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bestrooi de pudding vervolgens met bloemsuiker en laat even karamelliseren onder de ovengrill (of gebruik een crèmebrûléebrander).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de eieren. Voeg melk, citroensap, mandarijnsap, bloem, bakpoeder, geraspte mandarijnschil en oranjebloesemwater toe. Meng tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in met boter en giet er het beslag in. Zet de schaal vervolgens in een diepe bakplaat en giet er kokend water rond, zorg ervoor dat het water niet in de ovenschaal kan belanden. Bak 55 minuten à 1 uur au bain-marie in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bestrooi de pudding vervolgens met bloemsuiker en laat even karamelliseren onder de ovengrill (of gebruik een crèmebrûléebrander).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.