Recept

Prei- en uienbroodje met tofuroom en olie van Spaanse pepertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudig en lekker vegan bijgerecht. Opgelet: het deeg moet 8 uur rusten. 

bereiding
  1. 1

    Spoel het pepertje en doe het samen met de zonnebloemolie in een vijzer. Laat de gist oplossen in 230 ml lauw water en roer om.

  2. 2

    Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet het gistwater erin. Strooi er nog wat bloem van aan de rand over en laat 10 minuten rusten. Voeg vervolgens de olijfolie en wat zout toe en kneed alles ongeveer vijf minuten tot je een zacht deeg krijgt. Doe het deeg in een kom en dek af. Laat zo’n 6 tot 8 uur rusten.

  3. 3

    Meng de tofu met de sojayoghurt. Voeg het citroensap, de citroenzeste en de nootmuskaat toe en doe het geheel in een blender. Pureer tot een romige crème. Breng op smaak met zout.

  4. 4

    Spoel de prei en snij hem in ringen. Snij ook de uien in ringen. Rol het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot het zo’n 5 mm dun is. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).

  5. 5

    Bestrijk het deeg met de tofucrème en bestrooi met de prei- en uiringen. Maal er wat peper over en bak zo’n 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snij het deeg in punten en serveer met de chili-olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Prei- en uienbroodje met tofuroom en olie van Spaanse pepertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!