Eendenfilet met steranijs-mayonaise
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Pers de citroen uit.
Zeef het sap.
Breng het aan de kook met de steranijs.
Zet van het vuur, dek af en laat afkoelen.
Zeef nogmaals.
-
3
Roer het ei los met de mosterd, het citroensap, peper en zout.
Leng aan met de olijfolie en roer glad (zoals voor een gewone mayonaise).
Zet koel weg.
-
4
Haal het vel van de eendenfilets.
Snij ze in fijne repen.
Bestrijk ze met olijfolie en rijg ze op houten spiesjes.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
5
Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C, al naargelang u van rosé of doorbakken vlees houdt.
-
6
Werk af met de sesamzaadjes.
Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde anijsmayonaise.
Voorbereiding