Recept

Eendenfilet met steranijs-mayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geserveerd met een speciaal sausje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Pers de citroen uit.

    Zeef het sap.

    Breng het aan de kook met de steranijs.

    Zet van het vuur, dek af en laat afkoelen.

    Zeef nogmaals.

  3. 3

    Roer het ei los met de mosterd, het citroensap, peper en zout.

    Leng aan met de olijfolie en roer glad (zoals voor een gewone mayonaise).

    Zet koel weg.

  4. 4

    Haal het vel van de eendenfilets.

    Snij ze in fijne repen.

    Bestrijk ze met olijfolie en rijg ze op houten spiesjes.

    Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  5. 5

    Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven op 180 °C, al naargelang u van rosé of doorbakken vlees houdt.

  6. 6

    Werk af met de sesamzaadjes.

    Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde anijsmayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenfilet met steranijs-mayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!