Eend met wortelen in sinaasappelsaus met pommes duchesse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eend met wortelen in sinaasappelsaus met pommes duchesse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk klassiek

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze door de passe-vite of met een stamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooiers door en schep goed door elkaar.

  3. 3

    Schraap de wortelen en snij in schijfjes. Kook ze beetgaar in water. Giet af en zet opzij.

  4. 4

    Doe de puree in een spuitzak en maak kleine aardappeltorentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de tweede sinaasappel, à vif, tot op het vruchvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit.

  6. 6

    Meng in een sauspannetje het maïszetmeel met de suiker, wat zout en de gember. Zet op middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de demi-glacesaus bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de geraspte schil en sinaasappelpartjes.

  7. 7

    Kerf de velkant van de eend in. Kruid ze met peper en zout. Bak 5 minuten op de velkant en draai dan om. Bak nog 2 tot 4 minuten. Serveer met de wortelen en aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze door de passe-vite of met een stamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooiers door en schep goed door elkaar.

  3. 3

    Schraap de wortelen en snij in schijfjes. Kook ze beetgaar in water. Giet af en zet opzij.

  4. 4

    Doe de puree in een spuitzak en maak kleine aardappeltorentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de tweede sinaasappel, à vif, tot op het vruchvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit.

  6. 6

    Meng in een sauspannetje het maïszetmeel met de suiker, wat zout en de gember. Zet op middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de demi-glacesaus bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de geraspte schil en sinaasappelpartjes.

  7. 7

    Kerf de velkant van de eend in. Kruid ze met peper en zout. Bak 5 minuten op de velkant en draai dan om. Bak nog 2 tot 4 minuten. Serveer met de wortelen en aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.