Recept

Shortbread koekjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Rijkelijke en boterige koekjes om van te smullen. Een recept van Regula Ysewijn!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, het maïszetmeel, de semolina, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe in blokjes en wrijf ze in de bloem tot je de consistentie krijgt van ruw broodkruim. Kneed dan verder tot alles mooi samenkomt tot een glad deeg maar kneed niet te veel verder.

 2. 2

  Leg het deeg verpakt in plastiek folie een kwartiertje in de koelkast. (Als het niet erg warm is, dan kun je deze stap overslaan.)

 3. 3

  Bebloem je werkblad en duw het deeg met je handen of met de hulp van een deegrol plat tot het ongeveer 7 mm dik is. (Niet rollen, want dan worden de koekjes taaier.) Steek vervolgens koekjes uit met een vormpje naar keuze. Breng het deeg terug samen en blijf uitsteken tot je geen deeg meer hebt.

 4. 4

  Prik de koekjes in met een vork en bak in het midden van de oven voor 35 à 40 minuten. De koek mag niet kleuren, een goud blosje rond de randen is genoeg.

 5. 5

  Neem de koekjes uit de oven, besprenkel met de suiker en verplaats ze dan met een spatel naar een rooster om verder af te koelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos en eet zo snel mogelijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!