Pastaschelpen met kool, zalm en blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastaschelpen met kool, zalm en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Hartige pasta om van te smullen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper fijn. Borstel de champignons schoon, haal het steeltje eraf en snij in fijne blokjes. Bak de knoflook, de sjalotten en de champignons in een pannetje met olijfolie glazig. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Snipper de groene kool fijn en blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat heel goed uitlekken.

  3. 3

    Snipper de gerookte zalm fijn en meng 'm samen met de groene kool onder de gebakken champignons. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer de room met de gorgonzola tot een egale saus. Roer door het champignon-zalmmengsel.

  5. 5

    Kook de schelpen beetgaar. Giet af en lepel de vulling in de schelpen. Rasp er parmezaan over en bak 30 minuten in de oven. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper fijn. Borstel de champignons schoon, haal het steeltje eraf en snij in fijne blokjes. Bak de knoflook, de sjalotten en de champignons in een pannetje met olijfolie glazig. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Snipper de groene kool fijn en blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat heel goed uitlekken.

  3. 3

    Snipper de gerookte zalm fijn en meng 'm samen met de groene kool onder de gebakken champignons. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer de room met de gorgonzola tot een egale saus. Roer door het champignon-zalmmengsel.

  5. 5

    Kook de schelpen beetgaar. Giet af en lepel de vulling in de schelpen. Rasp er parmezaan over en bak 30 minuten in de oven. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.