Krokant zoet rundvlees
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krokant zoet rundvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chinese lekkernij

bereiding
  1. 1

    Snij het rundvlees in reepjes en schep er het maïszetmeel door. Giet een flinke scheut arachideolie in een wok en frituur het rundvlees in 4 minuten gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Maak de wok schoon en giet er een scheutje olie in. Wok op hoog vuur de geplette sechuan peper, de sojasaus, de chilisaus en het sinaasappelsap en laat de saus lichtjes indikken. Schep het vlees door de saus tot al het vlees een mooi glanzend laagje heeft.

  3. 3

    Snij de Romeinse sla fijn en de komkommer in dunne plakjes. Serveer het vlees op een bedje van sla en plakjes komkommer. Werk af met lente-ui, munt en sinaasappelschil. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het rundvlees in reepjes en schep er het maïszetmeel door. Giet een flinke scheut arachideolie in een wok en frituur het rundvlees in 4 minuten gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Maak de wok schoon en giet er een scheutje olie in. Wok op hoog vuur de geplette sechuan peper, de sojasaus, de chilisaus en het sinaasappelsap en laat de saus lichtjes indikken. Schep het vlees door de saus tot al het vlees een mooi glanzend laagje heeft.

  3. 3

    Snij de Romeinse sla fijn en de komkommer in dunne plakjes. Serveer het vlees op een bedje van sla en plakjes komkommer. Werk af met lente-ui, munt en sinaasappelschil. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.