Recept

Chinees flatbread met oosters gemarineerde eend en een krokant slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoisinsaus is een zoete oosterse saus. Je vindt ze in de meeste supermarkten. 

bereiding
  1. 1

    Snij de velkant van de eendenborstfilets in de breedte een paar keer in. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg er de eendenborstfilets in. Dek af en laat minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Maak het flatbread. Meng de yoghurt onder de bloem. Voeg het bakpoeder, het vijfkruidenpoeder en een snuifje zout toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed er losjes de lente-ui onder en laat het deeg 10 minuten rusten. Vorm er daarna 8 kleine of 4 grotere balletjes van en duw ze zo plat mogelijk. Bestrijk ze met olie en gril ze een 2-tal minuten per kant.

  3. 3

    Bak de eendenborstfilets op de velkant in een droge koekenpan 7 minuten op middelhoog vuur. Keer ze om en bak ze nog eens 4 minuten. Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze 8 minuten rusten.

  4. 4

    Maak de groenten schoon. Pel en pers de knoflook. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Snij de ui in fijne partjes, de wittekool en de prei in fijne stukjes en de paprika in fijne reepjes. Bak de knoflook, de wittekool, de prei en de paprika 2 minuten op hoog vuur in de pan van de eend. Schep regelmatig om. Voeg de hoisinsaus toe en warm 1 minuut mee.

  5. 5

    Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de gebakken groenten, de komkommer en de rode ui over de flatbreads en leg er een paar plakjes eendenborst op. Bestrooi met het sesamzaad, leg er nog een takje peterselie bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chinees flatbread met oosters gemarineerde eend en een krokant slaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!