Recept

Gegratineerde gnocchi van zoete aardappel met mozzarella en gekaramelliseerde kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vrienden op bezoek? Maak eens zelf gnocchi! 

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappel en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen in de koelkast.

  2. 2

    Voeg de speltbloem, de eidooier, peper en zout toe aan de afgekoelde puree en kneed tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Strooi bloem over het werkblad en maak kleine ovale balletjes van het deeg. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 8 tot 10 tegelijk gaar. De gnocchi zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.

  4. 4

    Spoel en halveer de tomaatjes. Sprenkel olijfolie over een ovenschotel. Bedek de bodem met de gnocchi. Leg er de tomaatjes tussen en sprenkel er de azijn over. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel hem tussen de gnocchi en kerstomaten.

  5. 5

    Strooi er de geraspte parmezaan, de tijm en peper en zout over en gaar 15 tot 20 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de grill op en gratineer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde gnocchi van zoete aardappel met mozzarella en gekaramelliseerde kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!