Sushi met gekaramelliseerde zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sushi met gekaramelliseerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stukje Japan op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in staafjes.

    Snij de wortelen in staafjes.

    Blancheer de groenten.

    Maak een marinade van sojasaus, mirin, sake en 1 el suiker; leg de zalm er 30 min. in.

  2. 2

    Spoel de rijst in veel water.

    Laat uitlekken.

    Overgiet met 2 x zoveel koud water.

    Dek af en laat op een zacht vuur garen tot al het vocht opgenomen is.

    Haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Laat rijstazijn, zout en suiker 1 à 2 minuten opkoken tot een lichte stroop.

    Roer die voorzichtig door de rijst.

    Dek af met een vochtige doek.

  4. 4

    Doe een beetje olie in een goed hete pan met antiaanbaklaag en schroei daarin de staafjes
    zalm snel dicht.

  5. 5

    Leg een norivel met de breedste kant naar u toe open op het sushimatje, de gladde kant naar onderen.

    Beleg met een dunne laag rijst (laat bovenaan een 2 cm brede strook vrij).

    Leg in het midden een dun lijntje wasabi en leg daar wat staafjes zalm, boontjes en worteltjes op.

  6. 6

    Rol met behulp van het matje de sushi op, van onder naar boven.

    Maak de onbedekte strook nori nat en sluit er de rol mee.

    Snij ‘m met een scherp mes in 4 à 6 stukken.

    Serveer de sushi met sojasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in staafjes.

    Snij de wortelen in staafjes.

    Blancheer de groenten.

    Maak een marinade van sojasaus, mirin, sake en 1 el suiker; leg de zalm er 30 min. in.

  2. 2

    Spoel de rijst in veel water.

    Laat uitlekken.

    Overgiet met 2 x zoveel koud water.

    Dek af en laat op een zacht vuur garen tot al het vocht opgenomen is.

    Haal van het vuur en laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Laat rijstazijn, zout en suiker 1 à 2 minuten opkoken tot een lichte stroop.

    Roer die voorzichtig door de rijst.

    Dek af met een vochtige doek.

  4. 4

    Doe een beetje olie in een goed hete pan met antiaanbaklaag en schroei daarin de staafjes
    zalm snel dicht.

  5. 5

    Leg een norivel met de breedste kant naar u toe open op het sushimatje, de gladde kant naar onderen.

    Beleg met een dunne laag rijst (laat bovenaan een 2 cm brede strook vrij).

    Leg in het midden een dun lijntje wasabi en leg daar wat staafjes zalm, boontjes en worteltjes op.

  6. 6

    Rol met behulp van het matje de sushi op, van onder naar boven.

    Maak de onbedekte strook nori nat en sluit er de rol mee.

    Snij ‘m met een scherp mes in 4 à 6 stukken.

    Serveer de sushi met sojasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.