Volkorenpasta met gepocheerde kip en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkorenpasta met gepocheerde kip en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde, slanke pasta met 511 kcal per portie. Kies voor volkorenpasta, die verzadigt langer.

bereiding
  1. 1

    Doe de kip in een pan en giet er de karnemelk bij. Spoel de gember en rasp fijn. Pel en plet de knoflook. Voeg de helft van de gember en alle knoflook toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en laat de kip in het vocht afkoelen.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de sinaasappelen en snij in dunne plakjes. Schil de wortelen en maak er met een spiraalsnijder lange slierten van. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de wortelslierten toe. Bak enkele minuten en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de pasta, de wortelslierten en de sinaasappelplakjes over borden. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar en leg ze bij de pasta en de wortelen. Bestrooi met de pitten en zaden.

  4. 4

    Meng het sinaasappelsap met de rest van de gember, een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Giet over de pasta. Werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de kip in een pan en giet er de karnemelk bij. Spoel de gember en rasp fijn. Pel en plet de knoflook. Voeg de helft van de gember en alle knoflook toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en laat de kip in het vocht afkoelen.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de sinaasappelen en snij in dunne plakjes. Schil de wortelen en maak er met een spiraalsnijder lange slierten van. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de wortelslierten toe. Bak enkele minuten en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de pasta, de wortelslierten en de sinaasappelplakjes over borden. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar en leg ze bij de pasta en de wortelen. Bestrooi met de pitten en zaden.

  4. 4

    Meng het sinaasappelsap met de rest van de gember, een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Giet over de pasta. Werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.