Recept

Bruschetta van aardappelen met drie toppings

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Glutenvrije hapjes die sowieso scoren.

bereiding
  1. 1

    Snij van elke aardappel schuine plakken van 1 cm dik. Wrijf in met olijfolie en bak krokant in een voorverwarmde oven op 180°C in 25 à 35 minuten. Maak intussen de toppings.

  2. 2

    Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes en meng met de tomaat, 1 el olijfolie, 1 kl balsamicoazijn, enkele snippers basilicum, peper en zout.

  3. 3

    Meng de zure room met peper, zout en bieslook.

  4. 4

    Meng de blauwe kaas met de verse kaas.

  5. 5

    Leg de ham 1 minuut tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolfoven en bak krokant. Zet alles koel weg tot het serveren.

  6. 6

    Beleg 4 aardappelplakken met de tomaat-mozzarellamix, 4 met een eetlepel kruidenroom en wat garnaaltjes en bestrijk 4 plakken met de blauwe-versekaas en een stukje prosciutto. Kruid met grove peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta van aardappelen met drie toppings
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij van elke aardappel schuine plakken van 1 cm dik. Wrijf in met olijfolie en bak krokant in een voorverwarmde oven op 180°C in 25 à 35 minuten. Maak intussen de toppings.

  2. 2

    Spoel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes en meng met de tomaat, 1 el olijfolie, 1 kl balsamicoazijn, enkele snippers basilicum, peper en zout.

  3. 3

    Meng de zure room met peper, zout en bieslook.

  4. 4

    Meng de blauwe kaas met de verse kaas.

  5. 5

    Leg de ham 1 minuut tussen 2 vellen keukenpapier in de microgolfoven en bak krokant. Zet alles koel weg tot het serveren.

  6. 6

    Beleg 4 aardappelplakken met de tomaat-mozzarellamix, 4 met een eetlepel kruidenroom en wat garnaaltjes en bestrijk 4 plakken met de blauwe-versekaas en een stukje prosciutto. Kruid met grove peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!