Gegrilde halloumi met tomaten en kruidensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde halloumi met tomaten en kruidensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse, vegetarische ovenschotel! 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de kruidensaus. Meng de gehakte peterselie, de gehakte munt, de gesnipperde lente-ui en de gehakte kappertjes in een kom of vijzel. Rasp er de citroen over. Pers de citroen en doe 2 eetlepels sap bij de kruidenmengeling, leng aan met 4 eetlepels olijfolie. Kruid nog met peper en zout en roer om.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Snij de tomaten en de halloumi in plakken van een centimeter. Bak de halloumi 2 minuten aan beide kanten in een pan met wat olijfolie.

  3. 3

    Leg afwisselend plakjes halloumi en tomaat in een ovenschaal, lepel er de kruidensaus over en zet 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de kruidensaus. Meng de gehakte peterselie, de gehakte munt, de gesnipperde lente-ui en de gehakte kappertjes in een kom of vijzel. Rasp er de citroen over. Pers de citroen en doe 2 eetlepels sap bij de kruidenmengeling, leng aan met 4 eetlepels olijfolie. Kruid nog met peper en zout en roer om.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Snij de tomaten en de halloumi in plakken van een centimeter. Bak de halloumi 2 minuten aan beide kanten in een pan met wat olijfolie.

  3. 3

    Leg afwisselend plakjes halloumi en tomaat in een ovenschaal, lepel er de kruidensaus over en zet 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.