Recept

Gnocchi van spinazie met ricotta en bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 502,8 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak 350 g ervan grof. Pel en snipper de ui en de 2 teentjes knoflook. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie in een sauspan glazig. Doe de bloemkool erbij en stoof kort aan. Giet de sojaroom erbij en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen tot de bloemkool zacht is.

  2. 2

    Doe de bloemkool in een blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat en zout.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill. Besprenkel de rest van de bloemkoolroosjes en de 4 ongepelde teentjes knoflook met wat olijfolie, peper en zout en zet 10 tot 12 minuten onder de grill. Zet even opzij.

  4. 4

    Verwijder de velletjes van de knoflook. Doe ze met de kruiden in een blender en mix fijn. Sauteer de spinazie gaar in wat olie. Laat afkoelen, knijp het vocht eruit en snij fijn.

  5. 5

    Doe de ricotta in een kom en roer de eidooier, goed uitgelekte spinazie en knoflookpuree erdoor. Voeg de helft van de geraspte parmezaan toe, zeef de bloem erboven en meng goed.

  6. 6

    Bestuif je handen met bloem en vorm hapklare balletjes van de ricottacrème. Breng ruim water met wat zout aan de kook en leg er de gnocchi voorzichtig in. Als ze boven komen drijven, na ongeveer 3 minuten, zijn ze gaar.

  7. 7

    Lepel de bloemkoolsaus op de borden. Leg er de warme gnocchi op en schik er de spinazie en geroosterde bloemkool bovenop. Werk af met geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi van spinazie met ricotta en bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!