Recept

Gebakken ricottagnocchi met spinazie en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gnocchi? Lekker! Gnocchi met ricotta? Nog lekkerder! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar. Laat de ricotta uitlekken in een zeef. Leg de kerstomaten in een ovenschaal, bedruppel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 15 minuten in oven.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en pureer ze. Meng er de ricotta, de gezeefde bloem, de geraspte parmezaan, het ei en de geraspte schil van de citroen onder. Kruid met peper en zout. Verdeel het deeg in delen en rol elk stuk tot een worst van ongeveer 1,5 centimeter dik.

  3. 3

    Snij de worsten in stukjes van 1,5 centimeter. Duw er met een vork een patroon in. Kook de gnocchi in delen in ongeveer 4 minuten gaar in gezouten water. Schep ze uit het water en laat ze goed uitlekken.

  4. 4

    Mix de walnoten met de dragon, de wittewijnazijn en een scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de spinazie. Stoof de ui en sjalot glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken en roer er de walnoten-dragonsaus onder.

  5. 5

    Bak de gnocchi goudbruin in olijfolie. Verdeel de spinazie, kerstomaatjes en rucola over de borden. Schep er de gnocchi op en werk af met parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken ricottagnocchi met spinazie en kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!