Libanese quiche met sesamkorst, lamsgehakt en aubergine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Libanese quiche met sesamkorst, lamsgehakt en aubergine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook smaken uit het Midden-Oosten passen perfect in een quiche.

bereiding
  1. 1

    Doe de crackers in de blender. Doe erde boter en de sesamzaadjes bij en mix. Leg bakpapier in een bakvorm van 22 cm diameter en verdeel de cracker-sesamlaag over de bodem en de zijkanten van de bakvorm. Zet koel weg.

  2. 2

    Snij de aubergine in jne blokjes, snipper de ui jn en plet de knoflook. Stoof de aubergine, ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er het lamsgehakt aan toe, samen met het komijn-, koriander- en paprikapoeder. Kruid met peper en zout en een snuifje kaneel. Bak het gehakt gaar en de aubergine zacht.

  3. 3

    Klop de room op met de geitenkaas en de eieren, kruid met peper en zout. Meng met het gebakken gehakt, de kikkererwten en een handvol gehakte bladpeterselie. Giet het mengsel op de sesamkorst.

  4. 4

    Bak 35 à40 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met enkele takjes verse peterselie, kikkererwten en stukjes gekonfijte citroen. Lekker met een yoghurtsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de crackers in de blender. Doe erde boter en de sesamzaadjes bij en mix. Leg bakpapier in een bakvorm van 22 cm diameter en verdeel de cracker-sesamlaag over de bodem en de zijkanten van de bakvorm. Zet koel weg.

  2. 2

    Snij de aubergine in jne blokjes, snipper de ui jn en plet de knoflook. Stoof de aubergine, ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er het lamsgehakt aan toe, samen met het komijn-, koriander- en paprikapoeder. Kruid met peper en zout en een snuifje kaneel. Bak het gehakt gaar en de aubergine zacht.

  3. 3

    Klop de room op met de geitenkaas en de eieren, kruid met peper en zout. Meng met het gebakken gehakt, de kikkererwten en een handvol gehakte bladpeterselie. Giet het mengsel op de sesamkorst.

  4. 4

    Bak 35 à40 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met enkele takjes verse peterselie, kikkererwten en stukjes gekonfijte citroen. Lekker met een yoghurtsausje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.