Recept

In de oven geroosterde aardappelschijfjes met dragonpesto en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Wist je dat je van veel meer kruiden een lekkere pesto kunt maken dan enkel van basilicum? Deze homemade dragonpesto past perfect bij de ovengebakken aardappels en is ook lekker bij kip. Let wel: dragon heeft een sterke smaak. Gebruik dit kruid daarom met mate, zodat het de andere ingrediënten niet overheerst.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1 cm dik (laat de schil eraan). Doe ze in een kom en meng ze met enkele eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze op een bakplaat. Zet in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 30-40 minuten of tot de aardappelschijfjes gaar en goudbruin zijn.

  2. 2

    Maak intussen de pesto. Haal daarvoor de blaadjes dragon van de takjes en doe ze samen met de pistachenoten, de knoflook, de parmezaan en de olijfolie in de blender of vijzel. Maal niet te fijn en kruid af met peper en zout.

  3. 3

    Serveer de aardappelschijfjes met de pesto en burrata op één schaal. Besprenkel met een beetje citroensap, extra verse dragon en eventueel wat basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In de oven geroosterde aardappelschijfjes met dragonpesto en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!