Recept

Italiaanse pastasalade met aubergine, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: maak je de pastasalade van tevoren, voeg de ijsbergsla dan pas toe als je ze serveert. Anders zal de sla minder krokant worden en dat is net lekker.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem goed onder stromend koud water.

  2. 2

    Verwarm wat olie in een pan. Maak de aubergine en de kastanjechampignons schoon en snij ze in grove stukken. Bak ze in 5 tot 7 minuten gaar in de olie.

  3. 3

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in kleine ringen. Maak de zoete puntpaprika's schoon en snij ze in reepjes. Snij de zon¬gedroogde tomaatjes in vieren. Snij de verse kruiden en de ijsbergsla grof.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten in een grote ¬saladekom en hussel ze goed door elkaar. Lepel er de minimozzarellabolletjes en de pesto over en werk de salade af met extra verse kruiden. Breng ze op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse pastasalade met aubergine, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!