Recept

Auberginetaartjes met granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke, hartige taartjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Pel en pers de knof­look. Snij de aubergines in blokjes, breng op smaak met peper en zout en de gedroogde oregano. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Voeg de knof­look toe en meng alles. Leg op een grote met bakpapier beklede ovenplaat en zet 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de gebakken auber­gineblokjes in een kom met de tahin, komijn, koriander en cayennepeper.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bak­ plaat. Bestrooi met de auber­gineblokjes en laat een vrije rand van ongeveer een centi­meter. Bestrooi met een gesnipperd chilipepertje. Bak 20 à 25 minuten in de oven, tot de randen van het deeg goudgebakken zijn.

  4. 4

    Breng de yoghurt op smaak met peper en zout. Verdeel een schep over elke taart, strooi er granaatappel en koriander over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginetaartjes met granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!