Recept

Pasta mal tagliate met een zuiders sausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

van mamma Ernestina

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pasta. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg er het ei, de olijfolie en 160 ml water aan toe. Klop het ei los in het kuiltje en kneed het deeg. Dek het af met een kom of keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.

  2. 2

    Kneed het deeg even terug los en snij plakken van ongeveer 3 cm dik. Draai deze plakken door de pastamachine (of rol ze uit met een deegrol) tot je de gewenste dikte hebt. Laat de plakken drogen en bestrooi ze met wat bloem.

  3. 3

    Snij de deegbladen in de lengte in 3 repen van dezelfde breedte. Leg de repen op elkaar en snij ze in een zigzagmotief, zodat je driehoeken krijgt, de typische mal tagliatevorm. Maak alle driehoeken van elkaar los.

  4. 4

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook, stoof ze glazig in wat olijfolie met de boter. Maak de groenten schoon, snij ze in blokjes en stoof ze mee. Doe er de tomatensaus bij, laat 30 à 40 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Breng water aan de kook, voeg zout en eventueel wat olijfolie toe. Kook de pasta. Als hij komt bovendrijven is hij klaar. Giet af.

  6. 6

    Roer de room door de saus. Doe de helft van de gekookte pasta bij de saus. Bestrooi met de helft van de met een vork verkruimelde ricotta en doe er de rest van de pasta bij. Verdeel over de borden en bestrooi met parmezaan en de rest van de ricotta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta mal tagliate met een zuiders sausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!