Recept

Pita met kipspiesjes en granaatappelsalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris en zomers gerecht dat je klaarmaakt in 30 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Klop de yoghurt - hou een beetje apart voor de afwerking - los met het citroensap, de za'atar, het paprikapoeder en wat peper en zout. Snij de kip in reepjes en wentel ze door de yoghurtmarinade. Zet 15 minuten koel weg.

  2. 2

    Maak de salsa. Halveer de granaatappel en maak de pitjes los. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit aan in een scheutje olijfolie. Bestrooi met peper, zout, komijnpoeder en korianderpoeder en schep om. Roer er de granaatappelpitjes, gesnipperde kruiden en het citroensap onder. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen.

  3. 3

    Neem de kip uit de marinade en prik ze op spiesjes. Gril ze aan beide kanten goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan.

  4. 4

    Verwarm de pitabroodjes op de bbq of in de broodrooster en snij ze open. Beleg met de kipspiesje en de granaatappelsalsa. Werk af met een toefje yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita met kipspiesjes en granaatappelsalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!