Recept

Macaroni met brie en krokante ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige pasta met duo's van ham en kaas

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de prosciuttoplakjes en leg ze tussen keukenpapier. Droog ze snel in de microgolven (1 à 2 minuten, bij 750 watt).

  2. 2

    Breng water aan de kook en kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Maak een kaassaus. Smelt de boter, voeg er de bloem bij en roer een tweetal minuten. Blus al roerend met de melk. Voeg er geleidelijk de gemalen gruyère bij en roer tot een homogene saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er voorzichtig de hamblokjes door. Vermeng de pasta met de saus.

  4. 4

    Snij de brie in even grote plakjes als de gedroogde ham.

  5. 5

    Vul een ingevette ovenschotel met de macaroni, stop er afwisselend plakjes gedroogde ham en brie in en gratineer nog eventjes in een warme oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met brie en krokante ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!