Recept

Gratin van rigatoni met taleggio

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Taleggio is een Italiaanse kaas die je net als mozzarella kunt gebruiken om een ovenschotel een heerlijk krokant korstje te geven. De kaas is halfhard en laat zich uitstekend snijden en raspen.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snij de selder in ringen.

  2. 2

    Fruit de ui, de selder en de knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Blus met de rode wijn. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het kaneelstokje, het laurierblaadje, de tijm en de rozemarijn toe. Schep om, voeg er 50 milliliter water aan toe en kruid met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur onder deksel 30 minuten sudderen. Schep af en toe om. Verwijder na de kooktijd de kaneel en de laurier.

  3. 3

    Kook de rigatoni beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta en de helft van geraspte parmezaan door de saus.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met boter en vul ze met de rigatoni, verdeel er de blokjes taleggio over en bestrooi met de andere helft van de parmezaan. Zet de schotel nog 40 minuten in de oven tot er een krokant korstje ontstaat. Werk af met vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin van rigatoni met taleggio

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!