Macaroni met spruitjes, oude kaas en chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Halveer de spruitjes en kook ze in 7 à 9 minuten beetgaar in een pot met gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Snij de chorizo in fijne plakjes en daarna in dunne reepjes.
-
2
Smelt de boter samen met de bloem. Roerbak ze 1 minuut tot de geur van versgebakken koekjes vrijkomt en er zich een roux vormt. Voeg dan geleidelijk aan de melk toe. Blijf roeren tot je een ingedikte saus hebt. Voeg 2/3 van de kaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed door elkaar tot de kaas is gesmolten.
-
3
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
4
Bak 2/3 van de chorizo in een pan met een scheutje olijfolie kort aan. Meng de pasta, de spruitjes en de gebakken chorizo onder elkaar in een ovenschaal. Giet er de kaassaus over en bestrooi met de rest van de kaas en chorizo. Bak de pasta 25 minuten in de oven. Serveer meteen.