Recept

Lasagne met scampi's, zalm en kreeftensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een crumble van amandel en peterselie!

Tip: als je verse kreeftensoep of bisque gebruikt, hoef je geen water toe te voegen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Stoof de knoflook en de spinazie 1 minuut in een pan met olie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en zet opzij.

  2. 2

    Meng 100 milliliter water onder de kant-en-klare kreeftensoep. Smelt de boter met de bloem en roerbak 1 minuut tot je de geur van gebakken koekjes ruikt. Blus geleidelijk aan met de kreeftensoep en blijf roeren tot de saus is ingedikt. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Snij de zalm in stukjes.

  3. 3

    epel een laag saus onderaan in de ovenschaal. Beleg met een laag lasagnevellen. Werk verder met een laag spinazie en beleg die met stukjes zalm en scampi’s. Kruid met peper en zout. Leg opnieuw een laag lasagnevellen en herhaal nu alle laagjes. Eindig met een laag saus en enkele scampi’s.

  4. 4

    Maak de crumble. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel geraspte citroenschil hebt en meng deze onder de peterselie. Voeg de amandelschilfers en 4 eetlepels olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Gaar de schotel 20 minuten in de oven. Bestrooi de lasagne met de crumble en zet nog eens 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met scampi's, zalm en kreeftensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!