Pannenkoeken met blauwe bessen en room
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoeken met blauwe bessen en room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een échte klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker, en een snuifje zout in een kom. Roer er de melk door tot er een dik deeg ontstaat. Kluts de eieren, en meng ze door het deeg.

  2. 2

    Spoel de besjes en dep droog. Bewaar een handjevol voor de garnering, en roer de rest door het deeg.

  3. 3

    Laat een pan heet worden en doe er de olie in. Bak van het beslag pannenkoeken en zorg dat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Hou ze warm.

  4. 4

    Klop de room net niet helemaal stijf vlak voor het serveren. Bestrooi de pannenkoeken met poedersuiker, en strooi er de overige blauwe bessen over. Werk af met ahornsiroop en serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker, en een snuifje zout in een kom. Roer er de melk door tot er een dik deeg ontstaat. Kluts de eieren, en meng ze door het deeg.

  2. 2

    Spoel de besjes en dep droog. Bewaar een handjevol voor de garnering, en roer de rest door het deeg.

  3. 3

    Laat een pan heet worden en doe er de olie in. Bak van het beslag pannenkoeken en zorg dat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Hou ze warm.

  4. 4

    Klop de room net niet helemaal stijf vlak voor het serveren. Bestrooi de pannenkoeken met poedersuiker, en strooi er de overige blauwe bessen over. Werk af met ahornsiroop en serveer met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.