Gepocheerd zomerfruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepocheerd zomerfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker en gezond!

bereiding
  1. 1

    Spoel het steenfruit. Breng water aan de kook. Voeg de verbenablaadjes toe en laat even trekken op smaak. Voeg honing en sinaasappelsap toe. Verwijder de verbenablaadjes, maar gooi ze niet weg. Zet het water op een iets lager vuur zodat het net niet kookt en pocheer de steenvruchten 15 minuten.

  2. 2

    Haal de vruchten er even uit. Verwijder de schil en laat het kookwater afkoelen. Leg de vruchten in het smaakwater en strooi net voor het serveren de verbenablaadjes er terug bij.

  3. 3

    Open de blikjes kokosroom en schep enkel het volle, vette gedeelte eraf (het kokoswater kun je later nog gebruiken in een smoothie of mocktail). Klop de kokosroom stijf en breng op smaak met vanille-extract en kokosbloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel het steenfruit. Breng water aan de kook. Voeg de verbenablaadjes toe en laat even trekken op smaak. Voeg honing en sinaasappelsap toe. Verwijder de verbenablaadjes, maar gooi ze niet weg. Zet het water op een iets lager vuur zodat het net niet kookt en pocheer de steenvruchten 15 minuten.

  2. 2

    Haal de vruchten er even uit. Verwijder de schil en laat het kookwater afkoelen. Leg de vruchten in het smaakwater en strooi net voor het serveren de verbenablaadjes er terug bij.

  3. 3

    Open de blikjes kokosroom en schep enkel het volle, vette gedeelte eraf (het kokoswater kun je later nog gebruiken in een smoothie of mocktail). Klop de kokosroom stijf en breng op smaak met vanille-extract en kokosbloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.