Recept

Harira

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tijdens de Ramadan staat bij moslimfamilies traditioneel harira op het menu, een heerlijke tomatensoep met linzen, kikkererwten en koriander. Benieuwd hoe dat smaakt? Lezeres Fattoum deelde haar recept met ons.

bereiding
  1. 1

    Doe de linzen, de gepelde en in stukken gesneden ui, peper en zout, de helft van de peterselie, de geraspte gember, het bouillonblokje, de passata en 2,5 l water in een soeppan. Doe er een scheut olijfolie bij en eventueel ook een stukje vlees (kalfsvlees bijvoorbeeld). Breng aan de kook en laat een halfuur zachtjes pruttelen.

  2. 2

    Roer de bloem los in 500 ml water en doe er de tomatenpuree bij. Roer goed zodat je geen klonters hebt. Giet dit mengsel al roerend bij de kokende soep. Wordt het te dik, voeg dan een beetje extra water toe. Laat op laag vuur 45 minuten inkoken en roer geregeld om.

  3. 3

    Voeg, wanneer alles klaar is, de vermicelli, de gehakte koriander en de rest van de peterselie toe. Klop de eieren los en roer ze door de hete soep, zodat je sliertjes ei krijgt. Ten slotte voeg je de kikkererwten toe en laat je de soep nog enkele minuten doorwarmen. Roer af en toe zodat de soep niet aanbrandt. Serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Harira

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!