Recept

Eendenborst met rijstnoedels met aardbeiensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker Oosters gerecht met eend, noedels en aardbeien. 

bereiding
  1. 1

    Laat de oven voorverwarmen op 120°C onder- en bovenwarmte. Spoel de eendenborsten, dep ze droog snij het vel een aantal keer in. Kruid met peper en zout. Bak ze ± 5 minuten op de velkant. Keer om en laat ze even kort bakken op de vleeskant. Leg ze vervolgens met de velkant naar boven in een vuurvaste ovenschaal.

  2. 2

    Smelt het sinaasappelsap en de honing in een kleine kookpan. Glaceer het eendenvel ermee en laat de borsten in ± 15 minuten rosé garen in de oven. Besmeer ze tussendoor nog eens met de rest van het glazuur en zet tenslotte, indien gewenst, nog even de grill aan, zodat het vel mooi bruin kleurt.


  3. 3

    Gaar de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en schil de gember en snij ze in fijne blokjes. Spoel de chili en snij in ringen. Spoel de lente-uitjes en snij ze in dunne ringen. Spoel de rodekool, en snij in fijne repen. Schil de wortel en snij in dunne staafjes. Spoel en reinig de broccolini en snij in stukken, halveer de dikkere stengels in de lengte.


  4. 4

    Verhit de olie in een wok en laat gember, chili en knoflook al roerend even braden. Voeg de groenten toe, laat ze 3-5 minuten roerbakken en breng op smaak met sojasaus, peper en chilipoeder. Meng de pinda's erdoorheen.
 Verhit de honing in een steelpan, voeg de aardbeienconfituur erbij en laat mee roerbakken. Kruid met kaneel, koriander, zout en peper en breng op smaak met het limoensap.


  5. 5

    Giet wat kokend water over de rijstnoedels, laat ze uitlekken en verdeel ze over voorverwarmde borden. Snij de eendenborsten dwars in sneden en schik ze samen met de groenten op de rijst. Druppel de aardbeiensaus eroverheen, garneer met partjes limoen en koriander en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met rijstnoedels met aardbeiensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!