Rodebietenburger met halloumi
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodebietenburger met halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kinderen zullen smullen van dit vegetarisch gerecht. En daar heb je geen toverstaf voor nodig!

bereiding
  1. 1

    Laat de bieten goed uitlekken en mix ze dan fijn in de blender. Hak de groene kruiden fijn. Pel de ui en de knoflook, snipper fijn en bak even glazig in wat olijfolie.

  2. 2

    Voeg de ui en de knoflook samen met de andere ingrediënten bij de rode bieten en meng goed. Dek het deeg af en laat een nachtje rusten.

  3. 3

    Maak de volgende dag de burgers. Zet een antikleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak de burgers zo’n 4 à 5 minuten langs beide kanten.

  4. 4

    Roer de ingrediënten voor de tahindressing door mekaar in een kommetje.

  5. 5

    Snij de haloumi in plakjes en grill langs beide kanten in wat olijfolie. Snij het broodje door.

  6. 6

    Spoel de rucola, zwier droog. Beleg de onderkant van de pistolet met wat rucola en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schik er de rode bietenburger op en daarop enkele plakjes gegrilde haloumi. Werk af met de tahindressing en wat overgebleven groene kruiden. Prik vast met een prikkertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de bieten goed uitlekken en mix ze dan fijn in de blender. Hak de groene kruiden fijn. Pel de ui en de knoflook, snipper fijn en bak even glazig in wat olijfolie.

  2. 2

    Voeg de ui en de knoflook samen met de andere ingrediënten bij de rode bieten en meng goed. Dek het deeg af en laat een nachtje rusten.

  3. 3

    Maak de volgende dag de burgers. Zet een antikleefpan op het vuur met wat olijfolie en bak de burgers zo’n 4 à 5 minuten langs beide kanten.

  4. 4

    Roer de ingrediënten voor de tahindressing door mekaar in een kommetje.

  5. 5

    Snij de haloumi in plakjes en grill langs beide kanten in wat olijfolie. Snij het broodje door.

  6. 6

    Spoel de rucola, zwier droog. Beleg de onderkant van de pistolet met wat rucola en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schik er de rode bietenburger op en daarop enkele plakjes gegrilde haloumi. Werk af met de tahindressing en wat overgebleven groene kruiden. Prik vast met een prikkertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.