Crème brûlée met citrusfruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée met citrusfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse crème brûlée

bereiding
  1. 1

    Klop de dooiers met de 75 g suiker tot een luchtige crème, die als een lint van de klopper loopt. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

  2. 2

    Verwarm de melk met de room. Doe het vanillemerg erbij en de halve peul. Voeg alle specerijen toe, samen met de geraspte citroenschil en de geraspte sinaasappelschil en breng aan de kook.

  3. 3

    Voeg de eiercrème toe, zet het vuur af en laat 15 minuten afkoelen. Zet daarna een nacht koel weg.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 140°C. Zeef de crème en verdeel over vuurvaste schaaltjes. Zet ze 40 minuten in een warmwaterbad in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen, bestrooi met de rietsuiker en karamelliseer met een gasbrandertje.

  5. 5

    Rasp met een dunschiller mooie lange linten van de overgebleven helft van de sinaasappel en de citroen. Blancheer de linten in een bodempje water, spoel en blancheer nog twee keer. Serveer de crème brûlée met de linten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de dooiers met de 75 g suiker tot een luchtige crème, die als een lint van de klopper loopt. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

  2. 2

    Verwarm de melk met de room. Doe het vanillemerg erbij en de halve peul. Voeg alle specerijen toe, samen met de geraspte citroenschil en de geraspte sinaasappelschil en breng aan de kook.

  3. 3

    Voeg de eiercrème toe, zet het vuur af en laat 15 minuten afkoelen. Zet daarna een nacht koel weg.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 140°C. Zeef de crème en verdeel over vuurvaste schaaltjes. Zet ze 40 minuten in een warmwaterbad in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen, bestrooi met de rietsuiker en karamelliseer met een gasbrandertje.

  5. 5

    Rasp met een dunschiller mooie lange linten van de overgebleven helft van de sinaasappel en de citroen. Blancheer de linten in een bodempje water, spoel en blancheer nog twee keer. Serveer de crème brûlée met de linten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.