Crème brûlée met sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een frisse twist. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Schenk de melk bij de room in een pan en voeg de suiker toe. Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes eruit. Voeg ze toe aan de melk en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

  2. 2

    Kluts de eidooiers met de likeur in een kom. Gebruik nu een zeef en giet de hete vanilleroom al roerend toe aan het eimengsel. Verdeel over vier ovenvaste schaaltjes en zet ze in een diepe ovenschaal. Giet hierbij warm water tot de vormpjes 2/3de onder water staan. Laat 40 minuten opstijven in de oven en zet dan minstens 2 uur in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel met heet water en dep droog. Snij in dunne schijfjes. Leg twee schijfjes sinaasappel op elk potje room en bestrooi met bruine suiker. Gebruik een klein gasbrandertje en karamelliseer goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Schenk de melk bij de room in een pan en voeg de suiker toe. Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes eruit. Voeg ze toe aan de melk en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

  2. 2

    Kluts de eidooiers met de likeur in een kom. Gebruik nu een zeef en giet de hete vanilleroom al roerend toe aan het eimengsel. Verdeel over vier ovenvaste schaaltjes en zet ze in een diepe ovenschaal. Giet hierbij warm water tot de vormpjes 2/3de onder water staan. Laat 40 minuten opstijven in de oven en zet dan minstens 2 uur in de koelkast.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel met heet water en dep droog. Snij in dunne schijfjes. Leg twee schijfjes sinaasappel op elk potje room en bestrooi met bruine suiker. Gebruik een klein gasbrandertje en karamelliseer goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.