Recept

Varkenshaasje Orloff met peer, comté en rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit winters varkenshaasje met peer en rodekool maak je in 30 minuten. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rodekool schoon en snipper ze in fijne reepjes. Pel en snipper de sjalot. Schil 2 van de stoofperen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit wat boter in een grote stoofpot. Doe er de sjalot en de rodekoolreepjes bij en stoof even aan. Blus met een flinke scheut balsamicoazijn, voeg de stukjes stoofpeer, de takjes rozemarijn, het kaneelstokje en suiker toe en schep om. Leng aan met 150 milliliter water. Laat afgedekt 20 à 25 minuten op een zacht vuur stoven.

  3. 3

    Wrijf het varkenshaasje in met olijfolie en kruid aan alle kanten met peper en zout. Spoel de resterende peer en snij hem in plakjes. Maak insnijdingen in het varkenshaasje tot iets voorbij de helft en vul de insnijdingen afwisselend met een plakje peer en een plakje comté. Leg het varkenshaasje in een met olijfolie ingeoliede ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze grof. Serveer het varkenshaasje met de warme rodekool. Werk af met de extra takjes rozemarijn en de gehakte hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje Orloff met peer, comté en rodekool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!