Recept

Gnocchi van ricotta met een romig sausje van jonge bloemkool, asperges en gelakte hondshaai

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Verfijnd, lekker, mooi gepresenteerd...dit gerecht is een feestje! 

bereiding
 1. 1

  Laat de ricotta 1 nacht uitlekken in een neteldoek boven een vergiet.

 2. 2

  Maak de gnocchi. Meng de ricotta met de parmezaan en kruid met peper en zout. Klop er met een houten lepel het ei door. Voeg 3/4 van de bloem toe en meng. Voeg dan de rest van de bloem lepel per lepel toe tot je deeg de juiste consistentie heeft.

 3. 3

  Strooi nog wat bloem uit op het werkvlak. Rol het deeg uit en verdeel in 8 staven. Rol deze uit tot rollen van 20 cm lang en 1,5 cm diameter dik.

 4. 4

  Snij met een mes in stukken van ongeveer 1,5 cm lang. Druk elk stukje licht in met de achterkant van je vork. Zet ze kort in de vriezer.

 5. 5

  Maak de saus. Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in de room. Breng aan de kook en laat ongeveer 12 minuten op een laag vuurtje sudderen. Mix tot een romig geheel en breng op smaak met peper, zout en parmezaan.

 6. 6

  Breek de houtachtige uiteinden van de asperges en blancheer ze in lichtgezouten water. Spoel de bieslook en snipper fijn.

 7. 7

  Kook de gnocchi gaar in een ruime hoeveelheid water. Zodra ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Haal ze uit het water en voeg ze toe aan de bloemkoolsaus.

 8. 8

  Verhit ondertussen de sojasaus met de suiker en de olie in een ruim steelpannetje. Verdeel de hondshaaifilets in parten van ongeveer 8 cm en bak ze in 3 à 4 minuten gaar in de marinade.

 9. 9

  Verdeel de gnocchi in de saus op de borden. Schik er telkens de asperges bovenop en enkele stukken gelakte bondshaai. Werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi van ricotta met een romig sausje van jonge bloemkool, asperges en gelakte hondshaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!