Recept

Stapeltaart met botercrème en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijke stapeltaart.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bebloem en beboter de 2 springvormen (van 20 cm diameter) . Schep alle ingrediënten voor de cake in de keukenrobot en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevormen en bak 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de boter voor de afwerking met de bloemsuiker, het vanille-extract en 2 el warm water 5 minuten in de keukenrobot tot een smeuïge botercrème. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Halveer de cakes horizontaal in 2 gelijke delen. Leg 1 deel op een taarthouder en bestrijk met de botercrème, herhaal met de andere 3 delen. Bestrijk de boven- en zijkanten met de botercrème en bestrooi grondig met de geroosterde amandelschilfers. Snij in stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stapeltaart met botercrème en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!