Stapeltaart met botercrème en amandelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bebloem en beboter de 2 springvormen (van 20 cm diameter) . Schep alle ingrediënten voor de cake in de keukenrobot en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevormen en bak 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
2
Klop de boter voor de afwerking met de bloemsuiker, het vanille-extract en 2 el warm water 5 minuten in de keukenrobot tot een smeuïge botercrème. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof.
-
3
Halveer de cakes horizontaal in 2 gelijke delen. Leg 1 deel op een taarthouder en bestrijk met de botercrème, herhaal met de andere 3 delen. Bestrijk de boven- en zijkanten met de botercrème en bestrooi grondig met de geroosterde amandelschilfers. Snij in stukken en serveer.