Recept

Bokkenpootjes van Wim Ballieu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Amandelmeringues met een laagje botercrème ertussen, en langs weerkanten door fondantchocolade gehaald: heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim. Meng 180 g amandelpoeder met 180 g poedersuiker tot een broyage. Spatel er voorzichtig de bloem door. Spatel 1/3 van het mengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Voeg nadien voorzichtig de rest toe.

  2. 2

    Vul een spuitzak met het amandelbeslag en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat koekjes van ± 8 cm lengte. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Bestrooi met amandelschilfers. Schuif een kwartier in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Klop voor de vulling de room op met de oploskoffie en schep in een spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie.

  4. 4

    Laat de koekjes volledig afkoelen en doop dan de beide uiteinden van het koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven.

  5. 5

    Draai de helft van de koekjes om zodat de onderkant naar boven ligt, en spuit er de vulling op. Dek af met de andere helft van de koekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!