Recept

Romige maïssoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Romige maïssoep op z'n Mexicaans!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui, spoel de prei en snij in ringen. Snipper het pepertje, pel en pers de knoflook. Smelt de boter en fruit de ui, knoflook en peper glazig. Voeg de preiringen toe en stoof nog 5 minuten.

  2. 2

    Voeg bloem, komijn en chilipoeder toe en laat nog 2 minuten stoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook.

  3. 3

    Voeg de suiker, het zout en drie vierde van de uitgelekte maïskorrels toe. Laat 10 minuten tegen de kook aan pruttelen, onder de deksel. Voeg dan de room toe en mix fijn.

  4. 4

    Bak intussen de spekreepjes in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over kommen. Werk af met de rest van de maïskorrels, koriander, ontbijtspek, cojita (of feta) en chiliringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige maïssoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!