Recept

Dorade in zoutkorst met gepofte zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dorade in zoutkorst om je vingers en duimen bij af te likken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.Prik met een vork meerdere gaatjes in de aardappelen en verpak ze elk in aluminiumfolie. Gaar ze 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Bak de ui met de knoflook glazig in olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Doe het zeezout en het eiwit in een kom. Meng tot een licht vochtige massa. Knip de staartvin van de vis. Vul de vis met de verse kruiden en maak de buik dicht met tandenstokers. Kruid met peper.

  4. 4

    Bedek een ondiepe ovenschaal met een laag zout en leg er de vissen op. Schep de rest van het zout over de vissen en druk aan tot een egale zoutkorst van een kleine centimeter dik. Druk ook een muurtje van zout tegen de randen van de vis. Gaar 20 à 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de zoete aardappelen uit de oven, snij ze in de lengte door. Prak het middelste met een vork en vul de aardappelen met het spinaziemengsel. Bestrooi met paprikapoeder en werk af met de lente-ui en de pijnboompitjes.

  6. 6

    Tik met de onderzijde van het mes op de zoutkorst van de zeebaars tot die breekt. Schep het zout weg en fileer de vis. Serveer met de gepofte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dorade in zoutkorst met gepofte zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!