Pulled pork sandwich met zoete aardappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wim: "Pulled pork: het klinkt niet alleen Amerikaans, het is het ook, op en top! Een groot varkensgebraad, gelakt met ketchup, worcestersaus, tabasco en bruine suiker. Ik werk het af met zoete aardappel. Hét ultieme slow food dus, perfect voor een lange namiddag aan de barbecue."

bereiding
 1. 1

  Meng alle ingrediënten voor de barbecuesaus met 230 ml water en laat even opkoken.

 2. 2

  Leg het varkensvlees in het mengsel, en bedruip het vlees met de saus.

 3. 3

  Leg het vlees op de barbecue en grill het op een zacht vuur in 7 tot 8 uur gaar. Tip: zet een terracotta bloempot over het vlees om het zachtjes gaar te stomen. Met een thermometer controleer je de temperatuur.

 4. 4

  Wikkel de zoete aardappelen ongeschild in aluminiumfolie en laat ze het laatste uur mee garen, in de kolen van de barbecue.

 5. 5

  Lepel de zoete aardappels uit hun schil en plet ze met een vork tot puree. Trek met behulp van twee vorken het gare vlees in draadjes.

 6. 6

  Snij de broodjes open, bestrijk ze met de puree van zoete aardappel. Schep daarop wat pulled pork en werk af met een handje winterpostelein.

 7. 7

  TIP: werk voor dit gerecht best met kokosbriketten, die geven het gelijkmatigste hun warmte af én branden langer dan de klassieke houtskool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!