Recept

Langzaam gegaard rundsvlees met puree en zoete saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Langzaam gegaard rundsvlees voor op een koude avond. 

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe het vlees in een grote kom en giet er de marinade bij. Wrijf het vlees er goed mee in en sluit af. Laat minstens 2 uur, het liefst een nacht, in de koelkast marineren. Dit zal voor de donkere korst zorgen die zoveel smaak geeft.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Smelt wat boter in een pan en bak het aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Dek af met aluminiumfolie en gaar 1.30 uur in de oven.

  3. 3

    Giet een scheutje water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet het vocht in een steelpannetje en breng aan de kook. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.

  4. 4

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze op een zacht vuur in ongeveer 30 minuten zacht en zoet worden. Roer regelmatig en voeg boter toe als het te droog wordt.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen. Doe de helft van de uien met de warme melk in een blender en mix glad. Stamp de aardappelen samen met de melk en een klontje boter tot een romige puree. Kruid met peper en zout. Roer er de resterende uien en de peterselie door.

  6. 6

    Haal het vlees uit de oven, trek het met twee vorken uit elkaar, giet er de zoete saus over en serveer met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Langzaam gegaard rundsvlees met puree en zoete saus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!