Recept

Paasbroodjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk paasrecept van uitpaulineskeuken.nl 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de melk in een steelpannetje, maar breng het niet aan de kook. Haal zodra de melk warm is de pan van het vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Wacht totdat het melk-botermengsel lauw is.

 2. 2

  Meng de bloem met het zout en de gist. De gist en het zout mogen elkaar niet raken. Voeg 1 ei en het melk-botermengsel toe. Pulseer dit kort in een keukenmachine (of kneed het met de hand), zodat er een deegbal ontstaat. Kneed het deeg verder luchtig met de hand op een met olie ingevet werkblad. Kneed het deeg 15 à 20 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar zodra er een vliesje ontstaat als je het uit elkaar trekt. Laat 1 uur rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige theedoek

 3. 3

  Kook in de tussentijd de 6 witte eieren gaar. Vul een aantal bakjes met warm water, een paar druppels voedingskleurstof en wat azijn. De azijn zorgt ervoor dat de verf beter pakt op de eieren. Doe de eieren in de kommetjes met kleurstof en laat 10 minuten weken. Als de eieren gekleurd zijn, kun je ze uit de vloeistof halen en laten drogen.

 4. 4

  Haal het deeg uit de kom. Druk het plat tot een rechthoek op een met olie ingevet werkblad. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en maak er cirkels (of andere vormpjes) van. Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek deze af met een natte theedoek en laat het deeg opnieuw een uur rijzen.

 5. 5

  Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).

 6. 6

  Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel. Leg op elk broodje een geverfd ei. Druk ze ietsje in het deeg, zodat ze goed vast zitten.

 7. 7

  Bak de paasbroodjes in 20 à 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Hou de broodjes in de tussentijd in de gaten. Het kan per oven verschillen hoe snel ze klaar zijn. Serveer de paasbroodjes met een lik roomboter. Enjoy!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paasbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!