Varkenshaasje Wellington
bereiding
-
1
Maak de vulling van oesterzwammen. Snij de oesterzwammen in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Bak de oesterzwammen met de knoflook kort aan in olijfolie en blus ze met de sojasaus. Kruid ze met peper en meng alles goed door elkaar. Laat ze afkoelen.
-
2
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en korst het mooi aan langs alle kanten in een pan met olijfolie. Laat het afkoelen in aluminiumfolie.
-
3
Haal het varkenshaasje uit de aluminiumfolie en dep het droog met keukenpapier. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het met de graanmosterd en leg er de parmaham dakpansgewijs op. Leg er het varkenshaasje op.
-
4
Verdeel de oesterzwammengeling gelijk-matig over het vlees en plooi dan de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen over het varkenshaasje. Rol het bladerdeeg met het varkenshaasje en de vulling van onder naar boven op zodat je een mooi pakketje krijgt.
-
5
Rol de tweede rol bladerdeeg met het bakpapier uit op het werkblad en steek er sterretjes uit. Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk elk sterretje aan de onderkant met het mengsel. Plak de sterretjes zo op het bladerdeeg. Bestrijk het geheel opnieuw met het eimengsel. Bak het varkenshaasje Wellington zo’n 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt. Haal de Wellington uit de oven en snij hem in sneetjes van ongeveer 1,5 cm dik.