Recept

Warmgerookte zalm met rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt deze zalm ook in een traditionele barbecue met deksel bereiden.

bereiding
  1. 1

    Steek het vuur van de houtoven aan. Leg de halve bol knoflook met de platte kant op de bakplaat.

  2. 2

    Snij de bieten in plakjes of heel fijne partjes. Meng ze met de citroentijm, de olijfolie, de garam masala, de chilivlokken en wat zout en leg ze op de bakplaat. Leg er de zalm op. Kruid de zalm met peper en zout.

  3. 3

    Snij de citroen in plakjes en leg die op de zalm. Als de oventemperatuur ongeveer 90°C bedraagt, zet je de zalm in de oven. Voeg rookmot toe aan het vuur en laat de zalm 35 à 40 minuten garen of tot de zalm net gaar is.

  4. 4

    Pers de gegaarde knoflook uit. Hak de blaadjes munt en het basilicum fijn. Meng de zure room met de gegaarde knoflook en de verse kruiden en kruid hem met peper en zout. Serveer de zalm met de bietjes en de zureroomsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warmgerookte zalm met rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!