• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geflambeerde pepersteak met witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig hoofdgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en het bittere kroontje.

  2. 2

    Stoof het witloof aan in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met tafelbier en laat op een zacht vuurtje onder deksel in 15 minuten gaar worden.

  3. 3

    Wrijf de steaks aan een zijde in met grof gemalen peper. Bak de gekruide kant 3 minuten. Draai de steaks om en bak de andere kant 3 minuten las het resultaat ' bleu ' moet zijn. Zet de steaks nog 3 minuten in de warme oven voor ' saignant ' , 6 minuten voor ' à point ' en 8 minuten voor ' bien cuit' . Haal de steaks uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Giet het braadvet weg en flambeer de pan met cognac. Blus met fond, laat inkoken en werk af met de room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de steak met het witloof en de roomsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en het bittere kroontje.

  2. 2

    Stoof het witloof aan in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met tafelbier en laat op een zacht vuurtje onder deksel in 15 minuten gaar worden.

  3. 3

    Wrijf de steaks aan een zijde in met grof gemalen peper. Bak de gekruide kant 3 minuten. Draai de steaks om en bak de andere kant 3 minuten las het resultaat ' bleu ' moet zijn. Zet de steaks nog 3 minuten in de warme oven voor ' saignant ' , 6 minuten voor ' à point ' en 8 minuten voor ' bien cuit' . Haal de steaks uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Giet het braadvet weg en flambeer de pan met cognac. Blus met fond, laat inkoken en werk af met de room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de steak met het witloof en de roomsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.