Recept

Kerstbalburger met wildgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke burger is extra lekker met een salade met veenbessen of met zelfgemaakte frietjes.

bereiding
  1. 1

    Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel in 4, rol er gelijke balletjes van en duw ze een beetje plat tot een hamburger. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en voeg de knoflook en de veenbessen toe. Laat 1 minuut bakken. Voeg de passata, rodewijnazijn, chilivlokken, suiker en een takje rozemarijn toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen. Haal van het vuur en kruid bij met peper en zout en eventueel suiker. Laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de zoete ui in plakken van 5 millimeter dikte. Verhit 1 centimeter olijfolie in een pan en frituur hierin de zoete uien kort aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Verhit een grillpan en gril of bak de hamburgers medium gaar.

  5. 5

    Wrijf de onderkant van de hamburgerbroodjes in met een koffielepel aioli, beleg met een blaadje radicchio, een hamburger, gefrituurde ui, een plakje kaas en veenbessensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbalburger met wildgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!