Recept

Eggs Benedict op z'n Italiaans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte ontbijtklassieker, maar dan een keertje anders.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de saus. Start met het klaren van de boter. Zet de boter op het vuur en laat ze zacht smelten. Schep het bovenste, schuimige deel eraf tot je enkel heldere ‘klare’ boter overhoudt. Hou ze warm op een zacht vuur.

  2. 2

    Klop de eidooiers, samen met 2 eierdopjes water, los in een steelpannetje op een zacht vuur. Klop ze luchtig met een garde en roer er straalsgewijs de geklaarde boter onder. Klop mooi op tot een schuimige saus. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Hou de saus warm op een heel zacht vuur.

  3. 3

    Verhit een hoge kookpot met water. Voeg de azijn toe en breng het water aan de kook. Breek elk ei in een kopje. Maak een draaikolk in de kookpot en draai het vuur net tot onder het kookpunt. Laat het ei hier zachtjes in zakken en laat het ongeveer 3 minuten garen. Doe dit voor alle eieren.

  4. 4

    Snij de pistolets in twee en beleg elke helft met wat rucola, een sneetje parmaham en de zongedroogde tomaatjes. Schik er de gepocheerde eieren op, kruid met peper en zout en werk af met de hollandaisesaus en enkele blaadjes vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eggs Benedict op z'n Italiaans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!