Pistolets met krokante prosciutto, gekookte eitjes en avocado
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pistolets met krokante prosciutto, gekookte eitjes en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke lunch! 

Nog een eitje over? Smul het op als tussendoortje, gewoon uit het vuistje met peper en zout.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de sneetjes prosciutto in 10 minuten krokant in de oven. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eitjes en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Halveer de pistolets, bestrijk ze met roomkaas en kruid ze met peper en zout. Verdeel de avocado, de plakjes ei en de gebakken prosciutto op de onderste pistolethelften. Werk ze af met de koriander, de parmezaan en nog wat peper en sluit de broodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de sneetjes prosciutto in 10 minuten krokant in de oven. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eitjes en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Halveer de pistolets, bestrijk ze met roomkaas en kruid ze met peper en zout. Verdeel de avocado, de plakjes ei en de gebakken prosciutto op de onderste pistolethelften. Werk ze af met de koriander, de parmezaan en nog wat peper en sluit de broodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.